sobota, 29 marca 2014

Bezglutenowe placki kokosowo-bananowe z borówkami





Pyszna i szybka propozycja na śniadanie - bezglutenowe placki migdałowo - kokosowe borówkami. Przepis, który możecie zmodyfikować na różne sposoby, wiórki kokosowe możecie spokojnie zastąpić mielonymi orzechami, możecie nie dodawać borówek amerykańskich lub zastąpić je np. jagodami. Od dzisiaj będą chyba moimi ulubionymi plackami - puszyste, mięciutkie, idealne! :-) Ze szklanką soku  np. Tymbark będą stanowić idealne,  zdrowe i szybkie śniadanie na dobry początek dnia. Na pewno Wam zasmakują! 

Składniki:

  • 2 banany (najlepsze będą dojrzałe banany)
  • 2 jajka
  • 50g. wiórków kokosowych (ja użyłam pół na pół z mielonymi migdałami)
  • garść borówek amerykańskich 
Dodatkowo do podania:
  • dowolne owoce np. truskawki, borówki, maliny
  • cukier puder
  • inne dowolne dodatki np. miód, syrop klonowy

Wykonanie:

Banany rozgniatamy widelcem na puree, dodajemy jajka, wiórki/migdały mielone i mieszamy. Na koniec dodajemy borówki amerykańskie. 

Smażymy na oleju rzepakowym na średnim ogniu z obu stron do wyraźnego zezłocenia się. Podajemy z dowolnymi dodatkami i szklanką soku np. Tymbark. 

Źródło przepisu - makecookingeasier.pl


Śniadanie TYMBARK

4 komentarze:

  1. takie placuszki muszą smakować świetnie! nie tylko za sprawą bananów, ale i wiórek kokosowych :) śniadanie na słodko, a zarazem pełne zdrowia! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zgadzam się z tobą w 100%, polecam je zrobić, bo naprawdę są pyszne! :)

      Usuń
  2. Wyglądają przepysznie ! :) <3

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentowania i bardzo dziękuję za każdy komentarz :)