Składniki(ok. 10 ciastek):
- 150g M&M's czekoladowe lub orzechowe
- czubata szklanka mąki
- szczypta soli
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 113g miękkiego masła
- 0,5 szklanki białego cukru
- 0,5 szklanki brązowego cukru
Wykonanie:
W misce mieszam mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. W oddzielnej misce ucieramy masło z cukrem, a następnie dodajemy jajko i wszystko miksujemy. Dodajemy do masy suche składniki i wolno miksujemy, tylko do momentu połączenia się składników. Dodajemy M&M's i mieszamy wszystko łyżką.
Łyżką formujemy kulki z ciasta o wielkości dużego orzecha włoskiego i układamy je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odstępach (ja piekłam 6 ciastek na 1 blaszce).
Pieczemy ciastka w 175 stopniach ok. 13 minut, aż brzegi ciastek się zarumienią. Po wyjęciu z piekarnika ciastka będą miękkie, ale należy je zostawić do ostygnięcia na blaszce, aby stwardniały.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do komentowania i bardzo dziękuję za każdy komentarz :)